תעודת מדריך פילאטיס מהווה אסמכתא המאשרת כי בעל התעודה השלים בהצלחה את כל חובותיו בקורס להכשרת מדריכי פילאטיס.
תעודת ההסמכה מונפקת על ידי המכללה או מוסד הלימודים שבו הועבר הקורס.
במאמר הבא נרחיב על נושא תעודת ההסמכה, החל מהנראות שלה ועד אילו תכנים צריכים להיות כלולים בתוכה.
איך נראית תעודת מדריך פילאטיס?
מבחינה ויזואלית מדובר במסמך מודפס, בגודל A4 (אשר לרוב מגיע גם כקובץ מצורף במייל לאחר סיום הקורס).
אילן פרטים מצוינים על גבי התעודה?
תעודת ההסמכה כוללת בתוכה את שם מוסד הלימודים, שם הקורס המלא, השם המלא של המוסמכ/ת, תאריך הענקת התעודה, חתימה של המנהל הפדגוגי (או רכז הקורס) של מוסד הלימודים.
אילו תכנים צריך לעבור בכדי לקבל תעודת הסמכה של מדריכ/ת פילאטיס?
במהלך הקורס לומדים על שיטת הפילאטיס, ממציא השיטה, עקרונות השיטה ובנוסף שעות לימודים אקדמיות העוסקות בנושאים: אנטומיה, פיזיולוגיה, מערכות הגוף, ביומכניקה וקינזיולוגיה.
בנוסף, עוברים לומדים לעומק רפרטואר תרגילים ברמות קושי שונות, טכניקה נכונה, תיקון לקויות, בניית מערכי אימון, אביזרי עזר, מיומנויות הדרכה ועוד.
כמובן שבכדי לעבור את הקורס בהצלחה יש לעבור התנסויות מעשיות במהלך קורס מדריכי פילאטיס מזרן, עבודה אל מול אוכלוסיות מיוחדות ופתולוגיות שונות, וכמו כן גם סאטז' המונה בממוצע כ-30 שעות התנסות.
איך יודעים שהתעודה ממקום לימודים מוסמך?
אמנם לא קיים אזכור בחוק לגבי תעודת הסמכה למדריכי פילאטיס, אך משרד התרבות והספורט הגדיר את התנאים בהם מוסד לימודים צריך לעמוד, בכדי להכשיר מדריכי ספורט במקצועות השונים.
לכן, מומלץ לבדוק היכן ברצונכם לעבור את הקורס, לדבר עם בוגרים ובוגרות שהוכשרו בקורסים פילאטיס שיקומי, לבדוק מיהו הצוות המקצועי ואף מומלץ להגיע לשיעור ניסיון, בכדי לקבל את התמונה הכללית.
אנו במכללת Sports4all נשמח לעמוד לרשותכם לכל שאלה.